Forum

19-05-2026,Od: Jurek
Witam, czy możecie chce zakupić pierwszą gitarę w swoim życiu, że mimo że jestem już po 40tce, i chvial bym aby to była gitara elektryczna, że co by Pan doradził nie umiem grać bo nigdy nie grałem i pytanie czy jest Pan w stanie przygotować taką gitare jak Pan ogarnia te akustyczne itp?pozdrawiam

19-05-2026,Od: Jarek
Z elektryczną jest taki problem że nie słychać jej, więc trzeba od razu pomyśleć o wzmacniaczu. A jak wzmacniacz to też jakiś multiefekt, bo surowe brzmienie mało ciekawe. Czyli trochę większe wydatki na cały zestaw. Z tanich gitar Cort robi dość powtarzalne i raczej nie psujące się. Oczywiście mogę podpiłować, poustawiać, wyregulować.

20-05-2026,Od: Jurek
Dziękuję za informację, czy jest Pan w stanie polecić jakiś konkretny model i do grania, że rock, metal, ewentualnie pop-punk, mój budżet to 1000 zł vz serwisem vu Pana, że da się coś kupić vz takim budżetem? Oraz czy poleca pan konkretny sklep w którym warto kupić?

20-05-2026,Od: Jarek
Proponuję posłuchać czy bardziej pasuje dźwięk czysty na przystawkach pojedynczych, czy bardziej mięsisty i mniej szumiący na humbuckerach. I czy przy solówkach będzie używana wajcha, bo jeśli nie, to bardziej stabilne strojenie uzyskamy na stałym mostku. To zawęzi wybór, plus kwestia estetyki jak kształt/kolor.

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):