12-05-2026,Od: Adriana
Dzień dobry
Bardzo spodobała mi się gitara klasyczna La Mancha Granito 32-AB, czy można u Pana zakupić taki model oczywiście po ustaniu? Czy może mi Pan coś powiedzieć na temat takiej gitary ?
14-05-2026,Od: Jarek
Dzień dobry, Nie miałem w ręku tej gitary, a żeby poznać trwałość i powtarzalność produkcji trzeba przejrzeć kilka partii po kilkadziesiąt sztuk w różnych sezonach, żeby wyrobić sobie zdanie choćby na kluczowy temat sezonowania i jakości drewna. Na ile wypacza się i uszkadza (deformuje). Wygląda że jest dość podobna do Pengano Z1 tylko inaczej pomalowana. Widać klucze z pełnym łożyskiem, bindingi, dobre struny, być może jest też regulacja gryfu. Pewną niedogodnością jest lakier cienkowarstwowy słabiej chroniący i trudniejszy do czyszczenia niż pełen połysk w Pengano. Czyli to wersja bardziej domowa niż na wyjazdy. Niestety nie mam bliskiego kontaktu z tym niemieckim dystrybutorem, aby czegoś więcej się dowiedzieć. Można ją przysłać na korekty i regulacje, bo na pewno tego wymaga, to chętnie się zapoznam przynajmniej z jednym egzemplarzem :-)
| Twoja odpowiedź |