28-12-2024,Od: Mariusz
Dzień dobry, Czy można kupić u Pana gitare: Harley Benton CLD-15MCE SolidWood, oczywiście z regulacją. Jaki będzie koszt całości i jak długo trzeba czekać?
29-12-2024,Od: Jarek
Dzień dobry, Tak można zamówić ten model jako bogatszy zestaw z korektami i regulacją. Niestety ta marka nie prowadzi sprzedaży hurtowej, więc trochę muszę doliczyć za te dodatkowe prace. To będzie razem 1400 zł. Oni to przysyłają z Niemiec w ciągu 4 dni + 1 dzień na poprawki. W tydzień na pewno się wyrobimy.
Jest to gitara trochę nietypowa z uwagi na rodzaj drewna podobny do mahoniu. Można spodziewać się ciemniejszego brzmienia i mniej bogatych jasnych tonów harmonicznych jakie daje lity świerk. Spodziewałbym się też słabszej grywalności na zużytych lub zabrudzonych strunach, czyli pewnie trzeba częściej zmieniać struny. Chyba, że ktoś akurat lubi taki bardzo podstawowy ciepły ton na strunach basowych, jak najmniej metaliczny, tylko głównie dźwięk bazowy, co może być dobre np. do akompaniamentu. Sam jestem ciekawy jak to zadziała. Finalne brzmienie można jeszcze doregulować doborem strun. Phosphor bardziej bogate i pełne, Bronze bardziej czyste i skupione. Unikałbym do tego drewna powłok Polyweb, bo zbytnie ocieplenie może tu wygenerować suche brzmienie, takie bardziej buczące niż grające.
30-12-2024,Od: Mariusz
Mam rozumieć, że troszeczkę mnie Pan zniechęca do zakupu tego modelu? Czy lepszy będzie Cort MR600F?
Twoja odpowiedź |