Forum

14-12-2020,Od: Krzysztof
Gitara Everplay 3/4 w cenie 300zl. Docelowo dla 10-latki. Czy jest możliwość przygotowania instrumentu już z niższą akcja strun ? Co najważniejsze czy ten instrument będzie dobry na początek nauki czy może dołożyć do modelu wyższego?

14-12-2020,Od: Jarek
Już w cenie 300 zł są korekty i regulacje. Gitara będzie całkiem dobra na początek, ale oczywiście model za 450 zł ma nieco lepsze klucze, struny, drewno, brzmienie, strojenie i wygląd.

14-12-2020,Od: Krzysztof
W zupełności się z Panem zgadzam co do wyższych modeli ale możemy się zgodzić z faktem że lepiej mieć wieszak na skarpetki za 300 niż za 450 ;) zachowując ta sama funkcjonalność przy niższej cenie :).
Oczywiście w przypadku kiedy dziecko zapragnie ćwiczyć można kupić instrument wyższej klasy.
Moje pytanie bardziej zmierzało ku temu : czy instrument tej klasy i w tej cenie nie spowoduje skutku odwrotnego od zamierzonego...
Biorąc pod uwagę Pana doświadczenie, zakładam że instrument "nadaje się" do pierwszej nauki :)

14-12-2020,Od: Jarek
Tak jak pisałem, ta tańsza nadaje się, a nawet będzie całkiem dobra na początek. O niebo lepsza niż jakieś Startony. Natomiast faktem jest, że lepsze gitary wzbudzają większy zapał i rzadziej stają się wieszakami. Jest pewne sprzężenie zwrotne, trudno powiedzieć jak silne w tym przypadku. Ja bym kupił raczej tą tańszą, bo z 3/4 szybko się wyrasta. Ale gdybym radził jakiemuś prezesowi Orlenu, to raczej droższą, bo jest różnica w kilku aspektach, proporcjonalna do ceny. Każdy musi dobrać do własnego budżetu.

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):