Forum

11-04-2020,Od: Anna
Witam czy posiadają państwo w sprzedaży jakieś gitary akustyczne firmy fender? Jeśli tak to jakie i za jaką cenę. Z góry dziękuję

11-04-2020,Od: Jarek
Tak, są już od 500 zł. Brzmieniowo są dobre, ale mechanicznie i materiałowo ciężko mi trafić dobry egzemplarz. Jest zwykle sporo do poprawienia, bo spotykam szorstkie i niezbyt równe progi, za wysokie siodełka, prożki itp, ale pewnych rzeczy nie da się w pełni skorygować. Ostatnio robiłem dla klienta nie najtańszy model, bo powyżej tysiąca, a relief gryfu był na tyle nierówny, że można było ustawić dobrze albo pierwszą, albo drugą połowę gryfu. Trzeba wtedy szukać kompromisów. Dlatego nie specjalnie je promuję. Ceny takie jak wszędzie, z tym, że one w praktyce dla mnie nie występują w hurcie, bo jest to dystrybucja selektywna, rzekomo dla utrzymania prestiżu. Czyli jeśli biorę najtańszą wersję, to muszę 100 zł dołożyć na dwie godziny pracy przy korektach i regulacjach, oraz wzbogacenie zestawu o jakieś dodatki.
Oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia na tanich egzemplarzach, w porównaniu do innych gitar za podobną cenę. Może ktoś inny mieć lepsze zdanie, bo firma jest zacna i te robione w USA na pewno są dobre. Niestety wielokrotnie droższe.

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):