10-04-2020,Od: Marek
Czy miał ktoś odczynienia z tego typu skrzypcami elektrycznymi? Nic konkretnego nie mogę o nich znaleźć żadnych opinii.
https://muzyczny.pl/170615_Leonardo-EV50W-skrzypce-elektryczne-44.html
10-04-2020,Od: Jarek
Tak, mamy je na skrzypce.pl od ręki dostępne. Nie ma jeszcze na stronie, ale fizycznie są. To jedyne z takich w miarę tanich skrzypiec, które mają sensowną elektronikę i osprzęt. Sprzedaliśmy kilka sztuk. Przy każdych jest trochę pracy korekcyjnej, kilka rzeczy do podpiłowania, ale ogólnie są całkiem dobre. Nie wiem czemu woleli dać z wierzchu laminat, niż wszystko obrobić z drewna, ale może to było łatwiejsze do wytworzenia krawędzi, na których bez trudu trzymają się tradycyjne żeberka. Pewnie służy to też ograniczeniu ciężaru, bo nie są tak ciężkie jak inne modele, i to bez stosowania tandetnych skrzydełek plastikowych.
10-04-2020,Od: Marek
Bardzo dziękuję za informację. Chcę dopiero zacząć moją przygodę ze skrzypcami. Mam 20 lat skrzypkiem nie zostanę, natomiast determinacji mi nie brakuje. Zastanawiam się nad wyborem skrzypiec akustycznych ponoć o wiele lepiej zacząć właśnie od nich. Natomiast elektryczne pozwoliłyby mi fałszować ile wlezie bez strachu, że sąsiad dostanie zawału ;-). Na początek mam zamiar przeznaczyć na same skrzypce koło 2000zł. Zainteresowały mnie również skrzypce manufakturowe Modena. Co Pan o tym pomyśle sądzi? Myślałem, żeby zacząć naukę na elektrycznych a z czasem jak będę cokolwiek umiał przerzucę się na jakieś lutnicze już dobrej klasy np. za 4000zł no i oczywiście odnajdę jakiegoś nauczyciela.
Twoja odpowiedź |