Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 7601-7650 z 13734  Wstecz  Dalej     Sklep

31-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Koszty można sprawdzić wrzucając cokolwiek do koszyka.

31-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Wolf Forte Secondo kosztuje 93 zł 1/4-1/2. Z tańszych po 28 zł jest HOX. Dobry bo daje się nisko ustawić, ale ma dość delikatne zawiasy. Trzeba ostrożnie zakładać. Drugie żeberko jakie mamy w tym rozmiarze to LP, też 28 zł. Mocne, ale trochę wyższe. Sprawdzi się przy dłuższej szyi.

28-03-2012, Od: Acinoyx Odpowiedz
Dlaczego na Allegro Verona jest droższa? Jakaś różnica? :/

28-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Cena instrumentu jest ta sama. Po prostu sprzedaż na Allegro wiąże się dodatkowymi kosztami i dlatego ceny na Allegro będą wyższe. Koszt wystawienia na Allegro z wyróżnieniem to 10 zł, prowizja od sprzedaży 22 zł.
Niektóre skrzypce wystawiamy w tej samej cenie traktując wydatki na Allegro jako koszty reklamy. Akurat Verona nie wymaga dodatkowego reklamowania.

28-03-2012, Od: Anonim Odpowiedz
Jest jakieś potwierdzenie na maila o zamówieniu?

Tak, są potwierdzenia ręczne na mail w ciągu kilku godzin. Unikamy automatów, aby nie generować spamu.

28-03-2012, Od: ... Odpowiedz
W porządku :)

28-03-2012, Od: ... Odpowiedz
I co? Takie same futerały w Veronie?\

Takie same - szare z lekkim odcieniem niebiesko fioletowym.

26-03-2012, Od: ... Odpowiedz
Jakieś informacje odnośnie transportu Verony?

Już są

27-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Mają być w środę

27-03-2012, Od: Marek Odpowiedz
O te Strunale czy Stentory pytałem dlatego, że ciągle nie jestem pewien jak skrzypce za 1500-2000 będą brzmieć np. w kościele. Gram na skrzypcach 10 lat (szkoła muzyczna I stopnia, a później tylko od biesiady do biesiady, żeby nie zapomnieć). Wiem, że skrzypce za 7000 dadzą efekt jak z telewizora :) Ale ciągle nie mam takiej kasy. Stąd tego typu pytania. Czy zna Pan kogoś, kto gra zawodowo na takich skrzypcach za 1500-2000zł. Po prostu nie chcę się wstydzić na ślubie kuzynki :)

Jeżeli kościół nie jest kameralny, to subtelności nikt nie usłyszy z powodu gigantycznej ilości echa z różnych stron. Można spokojnie zagrać na jakichkolwiek skrzypcach. Ostatnio ktoś u nas brał do tego celu J&D za 250 zł i mówił że wypadło bardzo dobrze.

27-03-2012, Od: Michał Odpowiedz
Właśnie ja też mam taki sam problem jak Ty Marku. Mam zamiar kupić skrzypce góra do 2500 zł, ale nie wiem czy się opłaca... A też niedługo chciałem zagrać na ślubie :)

27-03-2012, Od: marian Odpowiedz
witam czy ktos trzymał ,grał na białych klasycznych skrzypcach sprzedawanych np w allegro niemieckiej firmy ? wpisz białe skrzypce jakie opinie o nich

Oczywiście nie są niemieckie, ale nie w tym problem. Na skutek zamalowania farbą drewna kompletnie tracą brzmienie. Testowaliśmy te modele. Zarówno brzmieniowo jak i mechanicznie zupełnie do bani. Bardzo ciężko coś zagrać. Ale do powieszenia jako ozdoba całkiem OK, o ile się nie patrzy z bliska.

26-03-2012, Od: Marek Odpowiedz
Strunal czy Stentor? Które lepsze do 2000zł. Czy ma Pan może jakieś próbki dźwiękowe skrzypiec za 600zł i za 2000zł? Bardzo mnie to ciekawi.
Pozdrawiam

Na pytania w stylu "które lepsze" nie da się odpowiedzieć wprost, bo przy tej samej cenie dla jednej osoby lepszy będzie Strunal, a dla innej Stentor. Można jedynie powiedzieć że droższe skrzypce są lepsze od tańszych i nigdy się nie zdarzyło żeby ktoś stwierdził że skrzypce trzy razy tańsze są lepsze niż trzy razy droższe. Co więcej - zrobiliśmy raz ciekawy eksperyment i testy w ciemno. Nauczycielka wypróbowała 5 rodzajów skrzypiec i ustawiła je w szeregu od najgorszych do najlepszych. Dokładnie pokryło się to z cenami - od najtańszych do najdroższych. Oczywiście może się zdarzyć jakiś wyjątek, ale to z uwagi na jakiś wyjątkowo specyficzny, nietypowy gust konkretnego klienta. Zdalnie nie da się takich preferencji wyłowić. Co jeszcze ciekawsze - robiliśmy testy w ciemno tym razem na gitarach i kliencie nie umiejącym grać i nie mającym nic wspólnego z muzyką. Też bezbłędnie ustawił gitary od najtańszych do najdroższych.

Wszystko zależy od sposobu nagrania, toru nagraniowego, toru odsłuchowego, pomieszczenia, realizacji dźwięku i od muzyka biorącego udział w sesji. Efekt końcowy akurat najmniej zależy od skrzypiec. Kilka lat temu robiliśmy próby i efekty były fatalne. Mimo dołożenia starań Klienci twierdzili, że nagrania kompletnie nie oddają rzeczywistości. Wychodziło że dobre instrumenty potrafią brzmieć fatalnie na nagraniu, a tandetne całkiem nieźle, zwłaszcza jak się za nie weźmie dobry muzyk i realizator.

23-03-2012, Od: Grzegorz Odpowiedz
Mam pytanie czy jest duża różnica w brzmieniu skrzypiec między wersją Stentor 1560, a nieco uboższą wersją 1550. Struny w obu przypadkach są nylonowe, jest co prawda inny strunnik ale czy różnica na tyle duża aby wynosiła ok. 500 PLN?

23-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Droższe modele oprócz wymienionych różnic są wykonywane z lepszych i staranniej selekcjonowanych materiałów. Jest to drewno w lepszym gatunku, dłużej sezonowane. Prace wykonywane są dokładniej przez specjalistów wyższej klasy, z większym doświadczeniem. Trudno takie rzeczy wyrazić w zwykłych parametrach technicznych, ale przekłada się to zwykle na lepsze brzmienie, strojenie, łatwość gry i trwałość. Mogą występować także różnice w jakości smyczka i futerału. Wszystko to wpływa na cenę, stąd może być różnica 500 zł i więcej. Co ciekawe: na model 1560 można aktualnie uzyskać spory rabat i znacznie zmniejszyć tą różnicę.

22-03-2012, Od: Podwawelski Odpowiedz
Zainteresowany jestem instrumentem 1/4. Z jakim kosztem muszę się liczyć.

22-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Jeżeli taki zabawkowy to 150 zł, jeżeli sensowny do nauki i grania to Everplay za 298 zł, a jeżeli budżet pozwala na trochę więcej to Pengano 650 zł. Jak nie ma ograniczeń budżetowych to dobry będzie Strunal 19x za 1500 zł. Dzieci co 3 lata zmieniają rozmiary, więc zwykle rodzice inwestują w Everplaya. To niedrogi instrument, a jest na tyle dobry że nie utrudnia nauki.

20-03-2012, Od: ... Odpowiedz
Panie Jarku poinformuje tu pan jak dojedzie transport Verony? Czy mam napisać na państwa maila?

22-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Dostawa Verony będzie w środę

20-03-2012, Od: :) Odpowiedz
Ach te Verony custom...
Co łatwo przyszło, to i łatwo pójdzie.
Verony przyjdą trudno,czekać, czekać,ale i zostaną na dłużej;)
Piękne skrzypce.

:P

20-03-2012, Od: magdalena Odpowiedz
Witam.Mam do sprzedania skrzypce uczniowskie 1/2.Skrzypce przystosowane do gry przez najlepszego lutnika w Krakowie.Mój nr 606 45 14 85

19-03-2012, Od: . Odpowiedz
Chcę kupić skrzypce za 650zł ale nie wiem jak one brzmią proszę o wypowiedzenie sie.

20-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Zależy kto gra. Jak gra nauczyciel to jest przepiękne brzmienie, a jak uczeń to niestety trzeba szybko zatkać uszy i uciekać gdzie pieprz rośnie. Potencjał jest, tylko trzeba nabrać trochę wprawy.

17-03-2012, Od: ... Odpowiedz
A jakby miał pan porównać Veronę i Sandnera?

17-03-2012, Od: ... Odpowiedz
W sensie które lepiej stroją i brzmią.

18-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Bardzo podobnie brzmią i stroją. Robiliśmy kiedyś nagrania testowe, ale okazało się że nie ma sensu, bo wszystkie skrzypce z tej samej półki cenowej brzmią na nagraniu dokładnie tak samo. W końcu ostatecznie przy odsłuchu grały głośniki a nie skrzypce. Nie da się oceniać brzmienia z próbek. Natomiast na żywo połowa nauczycieli wybiera jedne a połowa drugie. To już zależy od gustu co się bardziej podoba.

19-03-2012, Od: ... Odpowiedz
Chętnie bym przyjechała do pana sklepu porównać, ale jestem z drugiego końca Polski, na dodatek brak czasu ;P

18-03-2012, Od: Anonim Odpowiedz
Czyli trzeba czekać kolejny tydzień lub dwa aż dośle papierek? I kolejny tydzień aż dojadą do pana?
No, ale bardzo mi zależy na tych, także myślę, że poczekam ...

16-03-2012, Od: Anonim Odpowiedz
Co z dostawą Verony? Ma pan jakieś informacje? Mialy być do dzisiaj ...

Ja rozumiem, że to nie z pana winy i pan też wyczekuje na transport, ale czas nagli ...

Tak - utknęły w składzie celnym, bo brakuje jakiegoś dokumentu, który musi dosłać producent.

18-03-2012, Od: Anonim Odpowiedz
Czyli trzeba czekać kolejny tydzień lub dwa aż dośle papierek? I kolejny tydzień aż dojadą do pana?

17-03-2012, Od: ? Odpowiedz
Verona ma taki futerał jak widoczny na zdjęciu czy inny?

Nie wiadomo, bo nowej partii jeszcze nie ma. Z ostatniej dostawy były takie futerały jak na zdjęciu.

Pulpit EverPlay ma wysokość 120 cm włącznie z podstawą na nuty czy sama nóżka? Jeśli razem z podstawą - czy ma pan wyższe w ofercie?

O ile pamiętam producent podaje wysokość od podstawy podpórki na nuty, ale nie mam w tej chwili na magazynie żeby sprawdzić.

15-03-2012, Od: Michał Odpowiedz
Panie Jarku, co Pan sądzi o skrzypcach 4/4 od Henglewskich, manufaktura w stylu włoskim, "MODENA" ? Czy opłaca się w nie inwestować ? :-)

15-03-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Bardzo porządny instrument ze średniej półki uczniowskiej i jest dostępny w naszej ofercie. Kilka razy wspominałem na forum o tych skrzypcach http://www.google.pl/search?q=modena+site%3Askrzypce.pl

16-03-2012, Od: Michał Odpowiedz
A czy może Pan coś o niej więcej napisać? Wiem, że opis to tylko opis i że trzeba wypróbować instrument, ale to mi przynajmniej może coś rozjaśnić więcej na temat tego modelu, bo na stronie Henglewskich jest mało wiadomości. Chodzi mi np. o materiały jakie użyto itp. Z góry dziękuje.

Też nie mam więcej danych. Raz je sprzedawałem, ale tylko przez chwilę miałem w ręku.

Czy w futerale SI Dark są "przyczepki" na smyczek?

18-03-2012, Od: Ja Odpowiedz
Każdy futerał takie ma. Ja mam te skrzypce Pengano SI dark. Wcześniej się nazywały Start I

16-03-2012, Od: natalia Odpowiedz
czy znacie państwo dobrego korepetytora/korepetytorkę, który/a daje lekcję w wesołej, stara miłosna? zgóry dziękuje

14-03-2012, Od: .. Odpowiedz
czy jak na skrzypcach z przodu nie widać słoi to znaczy że są słabe??

Wyświetlono wiadomości 7601-7650 z 13734  Wstecz  Dalej